S potěšením vám představujeme tuto příručku pracovního práva pro mladé zahraniční zaměstnance v České republice. Tento dokument je výsledkem společného úsilí organizace JUNIOR ACHIEVEMENT a UNICEF v projektu CESTY, vytvořený s cílem poskytnout jasné a srozumitelné informace o pracovním právu v České republice pro ty, kteří zde začínají svou profesní dráhu.

Obsah této příručky byl pečlivě sestaven pod odborným dohledem advokáta Jozefa Haládika, aby bylo zajištěno, že všechny informace jsou přesné a v souladu s aktuální legislativou. Zároveň jsme využili možností moderních technologií a při tvorbě textu jsme spolupracovali s umělou inteligencí Claude 3.5, která nám pomohla strukturovat informace a zajistit jejich srozumitelnost pro široké publikum. Všechny ilustrace v této příručce byly vytvořeny pomocí umělé inteligence Dall-E, což nám umožnilo poskytnout vizuálně atraktivní a názorné doprovodné materiály.

Naším cílem je poskytnout vám praktického průvodce, který vám pomůže orientovat se v českém pracovním prostředí, porozumět vašim právům a povinnostem, a úspěšně se integrovat do pracovního života v České republice. Věříme, že tato příručka bude cenným zdrojem informací a podpory na vaší profesní cestě.

Přejeme vám mnoho úspěchů ve vašem pracovním životě v České republice.

S úctou,

Tým JUNIOR ACHIEVEMENT